ΜΕΝΟΥ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Για τα Πυροτεχνήματα

ΔΩΡΕΑΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 50€ Ως 3KG

ΠΟΙΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ;

Τα περισσότερα πυροτεχνήματα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από ενήλικες άνω των 18 ετών. Για ηλικίες 14 ετών και άνω υπάρχει μια περιορισμένη λίστα πυροτεχνημάτων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλλά πάντοτε υπό την επίβλεψη ενήλικα. Αυτά είναι το σκορδάκι (κάνει μικρό θόρυβο), οι μπαλίτσες καπνού και τα καπνογόνα (που βγάζουν χρωματιστό καπνό) το κράκλινγκ το οποίο βγάζει ήχους και λάμψεις για διάρκεια δύο λεπτών στο έδαφοςΣε οποιαδήποτε κατηγορία ηλικίας κι αν ανήκετε, η αγορά τους πραγματοποιείται αποκλειστικά και μόνο από ενήλικα άνω των 18 ετών.


ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΙΔΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ;

Οι κατηγορίες F1,F2 και F3 που θα βρείτε στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα δεν απαιτούν ειδική άδεια για τη χρήση τους. Πωλούνται και χρησιμοποιούνται ελεύθερα όλο τον χρόνο, τηρώντας πάντα τις οδηγίες χρήσης και τις απόστασεις ασφαλείας που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Ωστόσο υπάρχει η κατηγορία F4 (Επαγγελματικά Πυροτεχνήματα) που για την αγορά και τη καύση τους απαιτείται ειδική άδεια απο την Αστυνομία και έμπειρους τεχνικούς καύσης (τους οποίους διαθέτουμε) και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα τα βρείτε με τη σήμανση "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ" και "ΚΑΤΟΠΙΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ"


ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ;

Ο νούμερο ένα εχθρός των πυροτεχνημάτων είναι η υγρασία. Θα πρέπει να προσέξετε που θα τα φυλάξετε ή θα τα τοποθετήσετε διότι αν έχει υγρασία ή βραχούν (π.χ. σε μια παραλία) δεν θα λειτουργήσουν σωστά. Επίσης, πριν από τη χρήση τους θα πρέπει να ελέγξετε τη φορά του ανέμου και καλό θα ήταν να μην τα χρησιμοποιήσετε αν οι άνεμοι είναι ισχυροί (4 μποφορ και άνω).ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΝΟΜΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΩΝ;

Καταρχήν θα πρέπει να αγοράζετε πυροτεχνήματα μόνο από καταστήματα που διαθέτουν ειδική άδεια για τη πώληση πυροτεχνημάτων. Μην προμηθεύεστε πυροτεχνήματα από πλανόδιους πωλητές.

Τα καταστήματα πυροτεχνημάτων διαθέτουν ειδικές άδειες και εγκρίσεις κυκλοφορίας τα οποία πιστοποιούν ότι τα πυροτεχνήματα που διαθέτουν στην αγορά είναι ασφαλή, νόμιμα και επιτρεπόμενα. Η διαφορά των νόμιμων και παράνομων πυροτεχνημάτων είναι μόνο μια! Τα παράνομα πυροτεχνήματα ευθύνονται για τα ατυχήματα που ακούμε κατά καιρούς να συμβαίνουν. Τα νόμιμα πυροτεχνήματα, τα οποία προμηθεύεστε μόνο από καταστήματα πυροτεχνημάτων, έχουν περάσει από πολλαπλούς ελέγχους, αναγράφουν στα Ελληνικά τις οδηγίες χρήσης και πληρούν τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας.ΤΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ;

Υπάρχουν πολλοί απλοί τρόποι να μπορέσεις να κερδίσεις την έκπληξη, τον θαυμασμό και τη χαρά των μικρών μας φίλων. Τα παράξενα χρώματα, οι κινήσεις και οι ήχοι φαίνονται πολύ πιο θεαματικά στα μάτια των παιδιών παρά στα δικά μας. Εδώ θα βρείτε μερικές συμβουλές για να κάνετε τη διαφορά με οικονομικές λύσεις στο παιδικό πάρτι που διοργανώνεται.

Αν βρίσκεστε σε εσωτερικό χώρο στολίστε τη τούρτα με ηλεκτρικές πεταλούδες ή σιντριβανάκια, πυρσούς τούρτας. Τα μικρά πυροτεχνήματα αυτά είναι κατασκευασμένα για να παράγουν σπίθες σε χαμηλό ύψος για περίπου ένα λεπτό χωρίς να δημιουργούν καπνό ή υπολείμματα.

Τη στιγμή της κορύφωσης του πάρτι χρησιμοποιείστε κανονάκια κομφετί ή με κορδέλες. Οι κορδέλες είναι προτιμότερες αφού είναι μονοκόμματες και έτσι δεν απαιτούν καθαρισμό όπως τα κομφετί ή ο χαρτοπόλεμος και απομακρύνονται εύκολα. Επίσης, τα παιδιά συνηθίζουν να παίζουν με αυτές όταν ριφθούν.

Αν τα παιδιά είναι άνω των 14 δώστε τους ατομικά πιστολάκια χαρτοπόλεμο που πετάνε σερπαντίνες πατώντας τη σκανδάλη, κάνοντας ένα μικρό σκάσιμο.

Σε εξωτερικό χώρο τοποθετείστε σιντριβάνια κώνους επίγεια. Αυτά παράγουν πίδακες από σπίθες σε ύψος 1-2 μέτρων και είναι ασφαλή εφόσον τα ανάβουμε σε απόσταση 5-8 μέτρα από τα παιδιά. Αν το πάρτι είναι μέρα χρησιμοποιείστε μπαλίτσες καπνού που ανάβουν και δημιουργούν σύννεφα από χρωματιστούς καπνούς.

Άλλο ένα εντυπωσιακό ασφαλές εφέ με κρότο είναι το κράκλινγκ το οποίο βγάζει ήχους και λάμψεις για διάρκεια δύο λεπτών στο έδαφος και μπορεί να τοποθετηθεί 3-4 μέτρα μακριά από τους μικρούς μας θεατές.


ΤΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΧΩΡΟ;

Εάν βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο τότε υπάρχουν δεκάδες επιλογές για να εμπλουτίσετε με χρώμα και λάμψη το πάρτυ ή την εκδήλωσή σας. Είτε βρίσκεστε σε παραλία ή στον κήπο σας ή στη ταράτσα του σπιτιού σας τότε όλος ο κόσμος είναι οι θεατές σας! Εδώ θα βρείτε μια γκάμα πυροτεχνημάτων σε οικονομικές τιμές για να δημιουργήσετε ένα σόου αποκλειστικά για εσάς!

Με το άναμμα ενός φυτιλιού έχετε ένα πρόγραμμα εναέριων πυροτεχνημάτων σε διάφορα σχέδια και χρώματα. Μπορείτε να επιλέξετε μέσα από τη πλούσια ποικιλία μας διάφορα πακέτα. Τα πακέτα είναι απόλυτα ασφαλή εφόσον τηρήσετε τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στη συσκευασία τους.

Εάν ο χώρος δεν σας επιτρέπει εναέρια πυροτεχνήματα, εναλλακτικά μπορείτε να τοποθετήσετε επίγεια σιντριβάνια κατά μήκος της τζαμαρίας ή του τοίχου και να δημιουργήσετε ένα φλεγόμενο τείχος. Τα σιντριβάνια παράγουν πήδακες από σπίθες σε ύψος 1-3 μετρών.


Χρησιμοποιούμε Cookies για την αρτιότερη εμπειρία σας κατά την πλοήγηση. Με τη χρήση του παρόντος ιστότοπου αποδέχεστε την Πολιτική Απορρήτου.